Blogg som handlar om sjukvård, hälsa, träning och mat

Blogg som handlar om sjukvård, hälsa, träning och mat

Hälsoundersökning för företag

- Posted in Hälsa by

Hälsoundersökning för företag i Lund

Igår var jag och gjorde en hälsoundersökning genom jobbet på ett ställe som hette Betahälsan som ligger i Lund. Det var väldigt intressant faktiskt. Att i förebyggande syfte gå på en hälsoundersökning för att se vad man ska jobba på under året. Om det är något man ska tänka på, om man riskerar nån sjukdom eller ohälsa. Samt stärka det friska.

Det var en massa grejer som ingick i denna hälsoundersökning. Mitt jobb hade köpt “hälsoundersökning utökad” sen fanns det även “hälsoundersökning bas” att välja. Några av sakerna som ingick i hälsoundersökning bas var bland annat att mäta längd, midjemått, mäta blodtryck, blodsocker och kolesterol. Vi gjorde en kartläggning av mina levnadsvanor. Vi gjorde en indelning av riskgrupper och friskgrupper som det hette. Sen var det en del annat som ingick i bas.

Det vi fick tack vare utökad paketet var även mätning av olika värden. Värden som lever, njure, EKG och blodvärden. Jag som kvinna fick göra sköldkörtelprov och män fick göra prostataprov. Vi fick även göra en undersökning över hur våra lungor fungerar. Det kallades spirometri, något jag faktiskt aldrig hört talas om innan. Det var väldigt intressant att få veta hur skicket på ens lungor var. Jag blev väldigt glad över att höra att mina lungor var i jättebra skick.

Överlag gick undersökningen utmärkt, de kunde konstatera att jag var i väldigt bra skick för min ålder. Jag är 45 år och har tydligen gjort saker rätt i mitt liv med tanke på resultatet. Det gladde mig mycket. Det var bara en sak jag borde tänka på och arbeta mer med. Mina kollegor är väldigt glada över denna undersökningen med. De tyckte att det var väldigt intressant att få en grundlig undersökning och att få höra från ett proffs hur det är med sin hälsa egentligen. Många fick otroligt bra tips på vad man behövde arbeta på.

De som utförde undersökningen var otroligt proffsiga och erfarna. Man kände att man var i trygga händer samt att de var duktiga på att förklara resultaten av undersökningen så att man förstod. Kan starkt rekommendera er att göra en sån här hälsoundersökning. Fler företag borde utföra detta för sin personal. För en lång hållbar hälsa.

företag hälsoundersökning Betahälsan